BOS och ATG står dock inte alltid på motsatta sidor. Båda organisationerna har uttalat sig för ett licenssystem på den svenska spelmarknaden, som skulle göra det möjligt också för utländska spelbolag att bedriva spel i Sverige. Men när det handlar om hur systemet skulle se ut skiljer sig synsätten åt.
ATG vill att de bolag och organisationer som idag har tillstånd att bedriva spel ska särbehandlas även i framtiden, bl.a. genom lägre skattesatser. ATG vill också att reglerna ska tvinga onlinebolagen att ha lägre återbetalning till spelarna, men naturligtvis är det viktigt att samma villkor gäller för alla aktörer. Om de nya bolag som får licenser ändå hamnar i ett B-lag kommer det knappast vara intressant att vara ett licensierat bolag.
Spelbranschen är redan idag, trots att den till stor del är oreglerad, viktig för den svenska ekonomin. På samma sätt som det finns många framgångsrika utvecklare av dataspel i landet, som Dice och King, finns det även företag som specialiserat sig på utveckling av spel om pengar. Dessa spel säljs till utländska spelbolag, som kan erbjuda dem i sina nätcasinon. Flera av dessa svenska bolag är också medlemmar i BOS.